Minden levéltári rendezvény:

Vendégünk lesz Ö. Kovács József

 

 

Tisztelettel hívjuk 2015. december 8-án, kedden 11 órára a levéltár kutatótermébe évzáró rendezvényünkre.

Meghívó

Levéltári délután

 

 

A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódva idén június 20-án rendeztük meg Levéltárunk Délutánját.

Galéria

 

II. KoraújkorÁsz Doktorandusz Konferencia

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Történelemtudományi Doktori Iskola Kora Újkori Magyar Történelem, Középkori és Kora Újkori Egyetemes Történelem és Művelődéstörténet Doktori Programja hallgatói rendezték meg a II. KoraújkorÁsz Doktorandusz Konferenciát 2014. február 6-án az ELTE BTK Történeti Intézet Szekfű Gyula Könyvtárában.

21. Szabolcs-szatmár-beregi Nemzetközi Levéltári Napok

Az idei évben szeptember 18-19. között rendezzük meg nemzetközi levéltári napjainkat. Az első világháború kitörésének 100 éves évfordulója alkalmából az első napon a Nagy Háborúról hangzanak el előadások, este pedig a nyíregyházi zsinagógába invitáljuk az érdeklődőket. A konferencia második napján az előzetesen regisztrálókkal budapesti közgyűjteményeket látogatunk meg.

Helytörténeti délelőtt

Múltról mindenkinek programsorozatunk következő, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesülettel közös rendezvényére, a szomszédoló honismereti délelőttre 2013. augusztus 26-án délelőtt 9 órára várjuk kutatótermünkbe a kedves érdeklődőket.

Meghívó

Nőkről - nem csak nőknek

2015. március 9-én 14 órától Nagy Dóra levéltáros Bornemissza Anna, a tevékeny fejedelemasszony címmel tart előadást a levéltár kutatótermében. 

Meghívó 

Máriapócs 300

 

 

 

Az Arcok és könyvek a történettudomány műhelyéből című sorozatunk következő programján a máriapócsi kegyhely 300 éves évfordulójára emlékezünk.

Meghívó

Nyíregyháza Városnapja

2012. május 14-én Nyíregyháza Városnapja alkalmából rendhagyó várostörténeti programot tartottunk kutatótermünkben.

 Utolsó frissítés: 2018.02.19. hétfő, 14:42
Tartalom átvétel