Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2016.
szep.
26.

A Beszélgetések a 20. századról című sorozatban a Kelet-Magyarország megyei lap 1957-1978 közötti számaiban látott fotók készítőjével, Hammel Józseffel ismerkedhettek meg a rendezvény résztvevői.

Galéria    

A több mint félszáz érdeklődő között többen voltak Hammel József volt munkatársai, személyes ismerősei, kortársai. Kopka János a lap egykori szerkesztője hangulatos anekdótákkal idézte fel Jóska bácsi életének főbb szakaszait, korrektori, majd fotóriporteri munkáját. A lapról, a munka korabeli menetéről, sajátosságairól szólt Elek Emil fotóriporter is. A nosztalgikus pillanatokat varázsoló Hammel-képeket unokája, az újság jelenlegi fotóriportere, Sipeki Péter mutatta be.

A szép és érdekes fotókat remélhetőleg mielőbb kiállításon láthatják az érdeklődők, mint ahogy abban is bízunk, hogy az 1957-ben a cigányság helyzetét felmérő megyei tanács anyagához készült fotósorozatát - amelyet albumba rendezve Gaál Ibolya adományozott levéltárunknak - Nagy Pál és Szuhay Péter tanulmányával hamarosan megjelentethetjük.

 Az 1918. október elején született Jóska bácsinak minden résztvevő nevében közelgő születésnapja alkalmából jó egészséget, erőt és vidámságot kívánunk!

 

 Utolsó frissítés: 2021.01.20. szerda, 16:42