Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2015.
jún.
23.

 

 

A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódva idén június 20-án rendeztük meg Levéltárunk Délutánját.

Galéria

 

A hozzánk betérőket a földszinten a Jósa András Kórház dr. Kállay Rudolf Orvostudományi Szakkönyvtára gyűjteményének az orvoslással és a homeopátiával kapcsolatos könyveiből, valamint a könyvtárosok által gyűjtött, orvosokkal, betegséggel, gyógyulással kapcsolatos érdekes mondásokból összeállított kiállítás várta. A programot a „Pillantás a múltba” című helytörténeti pályázatunkra érkezett munkák értékelése nyitotta. A településtörténetet feldolgozó írásokra, a nagyival együtt elkészített régi receptek bemutatására, a családi fotóalbumban fellelt képek alapján a múltbeli események felidézésére és a település régi és új jellegzetességeinek összevetésére 16-an vállalkoztak.  A megyebeli, ill. budapesti és kiskunhalasi általános és középiskolai diákokat állandó támogatóinknak köszönhetően értékes díjakkal tudtuk jutalmazni. Pályázataikat itt tekinthetik meg. 

 

Nagy érdeklődésre tartott számot dr. Jakó János főorvosnak az egészséggel és betegséggel kapcsolatos bölcsességeket, kijelentéseket ismertető előadása, illetve dr. Fazekas Rózsa főiskolai tanár homeopátia-történeti összefoglalója.

 

Aki még nem járt nálunk, az bekukkanthatott raktárainkba, ismerkedő sétát tehetett az intézményben, a gyerekek pedig kipróbálták az interaktív számítógépes történelmi játékokat vagy kézműves foglalkozásokon vettek részt.

 

Rendezvényünket a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

SajtómegjelenésekUtolsó frissítés: 2020.05.27. szerda, 10:38