Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2015.
máj.
12.

 

 

 

 

„PILLANTÁS A MÚLTBA”
Helytörténeti pályázat diákoknak

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesület pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára.

 

Javasolt témák:

 

1.    Helytörténelem a média és a szakirodalom tükrében 

Készíts 1 oldalas összefoglalót településed történetéről. Kutass a könyvtárban, lapozgasd a régi újságokat, nézegess régi felvételeket, gyűjts könyveket, cikkeket, riportokat a munka elkészítéséhez és mellékeld ezek bibliográfiai leírását is! 

 

2.    Településem régen és ma
Gyűjts régi képeket, fotókat településedről, az ott lakók életéről, ill. készíts fotókat a mai településről, intézményekről, az iskolai életről, a felnőttek munkájáról és mutasd be egy prezentációban!

 

3.    „Képek a családi albumból” 
Válassz egy régi családi eseményt megörökítő fotót/fotókat és a hozzá fűződő történetet/történeteket meséld el!

 

4.    Főzz a nagyival!
Készítsd el nagyi nagyszerű, titkos receptjét a nagyival!
Jelentkezni a versenyre beküldött recepttel és a főzést bemutató fotósorozattal lehet.

 

A 3-10 oldalas pályamunkát legkésőbb 2015. június 1-ig lehet eljuttatni személyesen vagy postai úton a levéltárba (Nyíregyháza, Széchenyi u. 4.), ill. e-mailben az szszbmlatmnl [dot] gov [dot] hu címre.

 

A pályázaton kérjük feltüntetni a pályázó nevét, iskoláját, osztályát, felkészítő tanárát, valamint elérhetőségeit (e-mail, telefon).

 

Felvilágosítás az szszbmlatmnl [dot] gov [dot] hu címen vagy a 42/414-313 számon Csobán Enikőtől kérhető.
Eredményhirdetés a júniusi Múzeumok Éjszakája – Levéltárunk Délutánja c. rendezvényen.Utolsó frissítés: 2020.02.13. csütörtök, 12:30