Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2015.
ápr.
2.
Március 30-án Csiffáry Gabriella főlevéltáros volt az Arcok és könyvek a történettudomány műhelyéből sorozatunk vendége. 

Az egy órakor kezdődő rendezvényen Csiffáry Gabriella személyében egy rendkívül termékeny és sokoldalú történészt ismerhettek meg az érdeklődők. Több mint harminc éve lépett a levéltárosi pályára, 1985 óta Budapest Főváros Levéltárában dolgozik. Eddig tizenhárom kötete jelent meg, amelyeket nemcsak a történelmét kutatók szűk körének, hanem szélesebb közönségnek szánt. Talán ennek köszönhető, hogy könyvei lebilincselőek. A közérthető stílus azonban nem megy a tartalom és a történészi pontosság rovására. Több tucat közgyűjteményben kutatott határainkon belül és kívül. 

A Születtem sorozatban magyar írók, költők, képzőművészek, tudósok, színészek és politikusok önéletrajzait gyűjtötte egy csokorba, 2014-ben pedig olimpikonok beszéltek neki életútjukról. Néhány könyve ma már egyetemi tananyag, így a Testamentum című végrendeletgyűjtemény és a Nyílt levelek című kötet is. Három kiadványt szentelt a halál irodalmi és történelmi forrásokban megjelenő feldolgozásának, így végrendeleteket, halotti beszédeket, utolsó szavakat, verseket publikált. 

Szó esett a hamarosan megjelenő Szétrajzás című kötetéről is, amelyben magyar emigránsok életútját mutatja be. 

A könyvírás mellett kiállításokat állít össze, adatbázist épít és szenvedélyesen fotóz.  

Hírek a rendezvényről

A rendezvénysorozatot a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma támogatja.