Tisztelt Ügyfelünk! A hadigondozással kapcsolatos kérelméhez szükséges adatlap a linkre kattintva tölthető le, vagy a jobb oldali menüben a 'Kutató- és ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálat' linkje alatt az oldal alján is megtalálható.
Hadigondozási jegyzőkönyv
Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2015.
márc.
31.

2015. 03. 31.
Magyar Nemzeti Levéltár
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI LEVÉLTÁRA

SAJTÓKÖZLEMÉNY  

TÁMOP–3.2.12-12/1-2012-0035 SZÁMÚ, „A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI LEVÉLTÁR KULTURÁLIS SZAKEMBEREINEK KÉPZÉSE A SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN” C. PÁLYÁZAT LEZÁRULT

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára 2013. január 1. és 2015. március 31. között 5,47 millió forintos európai uniós támogatásból munkatársai továbbképzését valósította meg.

A pályázatnak köszönhetően elsajátított kompetenciák és új ismeretek a levéltárak előtt álló kihívások teljesítését szolgálják. A kollégák olyan jól konvertálható tudást kaptak, amely az intézmény közép- és hosszú távú fejlesztési céljait is szolgálja. Minthogy az intézmény munkatársai sokrétű feladatkörrel rendelkeznek, a projekt többféle tudás megszerzését is célul tűzte ki.
Egyes képzések a korszerű, nem a változó technikai eszközökre épülő, hanem jól konvertálható, az élethosszig tartó tanulást szolgáló kreatív, nyelvi és szociális kompetenciák elsajátítását célozták meg, míg más képzéseken pedig a levéltári szakmunka újdonságait ismerhették meg a résztvevők. A tudáselemek és kompetenciák nemcsak a munkahelyen, hanem azon kívül is hosszú időn keresztül és eredményesen hasznosíthatók.
A munkatársaink összesen tíz, legalább 30 órás képzésen vettek részt, amelyek a pályázati kiírás akkreditációs követelményeinek megfelelően a kultúráért felelős miniszter által jóváhagyott szakmai továbbképzések voltak, illetve egy kollégánk az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképzést szerzett. Csaknem valamennyi projektben résztvevő több tanfolyamon is bővítette tudását, így a tizenhat kolléga összesen 1080 tanórán vett részt.

A Sajtóközlemény PDF formátumban innen tölthető le.

GalériaUtolsó frissítés: 2018.06.19. kedd, 08:11