Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2015.
márc.
31.

2015. 03. 31.
Magyar Nemzeti Levéltár
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI LEVÉLTÁRA

SAJTÓKÖZLEMÉNY  

TÁMOP–3.2.12-12/1-2012-0035 SZÁMÚ, „A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI LEVÉLTÁR KULTURÁLIS SZAKEMBEREINEK KÉPZÉSE A SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN” C. PÁLYÁZAT LEZÁRULT

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára 2013. január 1. és 2015. március 31. között 5,47 millió forintos európai uniós támogatásból munkatársai továbbképzését valósította meg.

A pályázatnak köszönhetően elsajátított kompetenciák és új ismeretek a levéltárak előtt álló kihívások teljesítését szolgálják. A kollégák olyan jól konvertálható tudást kaptak, amely az intézmény közép- és hosszú távú fejlesztési céljait is szolgálja. Minthogy az intézmény munkatársai sokrétű feladatkörrel rendelkeznek, a projekt többféle tudás megszerzését is célul tűzte ki.
Egyes képzések a korszerű, nem a változó technikai eszközökre épülő, hanem jól konvertálható, az élethosszig tartó tanulást szolgáló kreatív, nyelvi és szociális kompetenciák elsajátítását célozták meg, míg más képzéseken pedig a levéltári szakmunka újdonságait ismerhették meg a résztvevők. A tudáselemek és kompetenciák nemcsak a munkahelyen, hanem azon kívül is hosszú időn keresztül és eredményesen hasznosíthatók.
A munkatársaink összesen tíz, legalább 30 órás képzésen vettek részt, amelyek a pályázati kiírás akkreditációs követelményeinek megfelelően a kultúráért felelős miniszter által jóváhagyott szakmai továbbképzések voltak, illetve egy kollégánk az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképzést szerzett. Csaknem valamennyi projektben résztvevő több tanfolyamon is bővítette tudását, így a tizenhat kolléga összesen 1080 tanórán vett részt.

A Sajtóközlemény PDF formátumban innen tölthető le.

Galéria