Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2014.
márc.
24.

2014. március 24-én a levéltár kutatótermében ismerkedhettek a jelenlévők a mándoki Forgách-kastély történetét feldolgozó Alföldy Gábor Europa Nostra-díjas tájépítésszel és nemrég megjelent könyvével.

Galéria

A levéltár és Mándok Város Önkormányzata közös rendezvényén Terdik Szilveszter művészettörténész, a kötet lektora beszélgetett a szerzővel a kutatás menetéről, a fellelt forrásokról, beavatva a hallgatóságot a kastély legizgalmasabb időszakának történéseibe is. A könyv az Európai Unió által támogatott épületfelújítási projekt részeként adja közre mindazt, amit a családról, a kastélyról és kertjéről tudni érdemes. A munka megjelenésének körülményeiről, illetve a kastély megvásárlásáról és átépítéséről, valamint a további tervekről a Mándok Község Műemlékeiért Egyesület nevében Dr. Szabó Ferenc, valamint Pekó László polgármester szólt. A kötet a levéltár közvetítésével 2500 Ft-ért megvásárolható.

A rendezvény alkalmából  Csobán Enikő válogatásában ideiglenes kamarakiállítás nyílt Mándok község levéltárunkban őrzött forrásaiból.

 

Sajtó:

Magyar Levéltári Portál

 

MeghívóUtolsó frissítés: 2021.01.22. péntek, 08:29