Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2013.
aug.
26.

Múltról mindenkinek programsorozatunk keretében 2013. augusztus 26-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesülettel közösen szervezett rendezvényen a helytörténeti kutatás lehetőségeiről szóltunk.

Galéria

A résztvevőket Kujbusné dr. Mecsei Éva levéltár-igazgató és dr. Szabó Géza, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesület elnöke köszöntötte. A hagyományos helytörténeti rendezvényen az idén "szomszédoltunk". Dr. Papp Klára egyetemi tanár, a Hajdú-Bihar Megyei Honismereti Egyesület elnöke mutatta be tevékenységüket, melynek során felelevenítette az egyesület történetét, valamint beszámolt az általuk rendezett konferenciákról, az elmúlt évek kiadványairól, nem titkolva a problémákat sem. Az intézményes helytörténeti kutatás mellett szerettük volna felhívni a figyelmet a lokápatrióta tevékenységre is, ezért Nagy Dóra levéltáros, a délelőtt háziasszonya Pócsi Zsolttal beszélgetett az amatőr kutató fényképgyűjteményéből készült Emberemlékezet. Nyíradonyi képeskönyv, 1920–1980 című kötetről. A rendezvényre érkezett levéltárunkba a Nádudvar történetét bemutató kamarakiállítást is. Az iratokat Dr. Kovács Ilona és Dr. Szálkai Tamás, a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltára munkatársai az általuk őrzött és a levéltárunkban található dokumentumokból állították össze. A kiállítást megnyitó dr. Kovács Ilona főlevéltáros elmondta, hogy az anyagot a Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány kérésére és finanszírozásával állították össze. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Barna Sándorné kuratóriumi elnöknek, amiért a dokumentumokról készült lenyomatokat egy hónapra rendelkezésünkre bocsátotta.

Hírek:

Sunshine FM

Nyíregyháza Város

 Utolsó frissítés: 2021.04.21. szerda, 11:11