Tisztelt Ügyfelünk! A hadigondozással kapcsolatos kérelméhez szükséges adatlap a linkre kattintva tölthető le, vagy a jobb oldali menüben a 'Kutató- és ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálat' linkje alatt az oldal alján is megtalálható.
Hadigondozási jegyzőkönyv
Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2013.
aug.
26.

Múltról mindenkinek programsorozatunk keretében 2013. augusztus 26-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesülettel közösen szervezett rendezvényen a helytörténeti kutatás lehetőségeiről szóltunk.

Galéria

A résztvevőket Kujbusné dr. Mecsei Éva levéltár-igazgató és dr. Szabó Géza, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesület elnöke köszöntötte. A hagyományos helytörténeti rendezvényen az idén "szomszédoltunk". Dr. Papp Klára egyetemi tanár, a Hajdú-Bihar Megyei Honismereti Egyesület elnöke mutatta be tevékenységüket, melynek során felelevenítette az egyesület történetét, valamint beszámolt az általuk rendezett konferenciákról, az elmúlt évek kiadványairól, nem titkolva a problémákat sem. Az intézményes helytörténeti kutatás mellett szerettük volna felhívni a figyelmet a lokápatrióta tevékenységre is, ezért Nagy Dóra levéltáros, a délelőtt háziasszonya Pócsi Zsolttal beszélgetett az amatőr kutató fényképgyűjteményéből készült Emberemlékezet. Nyíradonyi képeskönyv, 1920–1980 című kötetről. A rendezvényre érkezett levéltárunkba a Nádudvar történetét bemutató kamarakiállítást is. Az iratokat Dr. Kovács Ilona és Dr. Szálkai Tamás, a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltára munkatársai az általuk őrzött és a levéltárunkban található dokumentumokból állították össze. A kiállítást megnyitó dr. Kovács Ilona főlevéltáros elmondta, hogy az anyagot a Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány kérésére és finanszírozásával állították össze. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Barna Sándorné kuratóriumi elnöknek, amiért a dokumentumokról készült lenyomatokat egy hónapra rendelkezésünkre bocsátotta.

Hírek:

Sunshine FM

Nyíregyháza Város

 Utolsó frissítés: 2018.06.19. kedd, 08:11