Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2013.
febr.
5.

 

Helyben használat

Az intézmény kutatótermében érvényes látogatói jeggyel rendelkező kutatók, valamint a levéltár munkatársai helyben használhatják a szakkönyvtárat.

 

Katalógus

A könyvtárnak cédulakatalógusa és elektronikus katalógusa is van. A 2010-től állományba vett könyvtári dokumentumok csak elektronikus katalógusban kereshetők. A korábbi állomány elektronikus feldolgozását folyamatosan végezzük. 2013 elején a 20 ezer kötetes könyvtári állományunk 80 %-a már megtalálható ebben az ALEPH integrált könyvtári rendszerben.

 

Kölcsönzés

A levéltár dolgozói mellett a helyi intézmények tudományos munkakörben foglalkoztatott munkatársainak kölcsönzési lehetőségük van a könyvtárhasználati szabályzatban meghatározottak szerint.

 

Könyvtárközi kölcsönzés

Munkatársaink, kutatóink részére könyvtárközi kölcsönzéssel kérjük meg a nálunk nem található, de a levéltári munkához, kutatáshoz szükséges dokumentumokat.

A könyvtári állományból eredeti példányt könyvtárközi kölcsönzéssel nem továbbítunk. A könyvtár elektronikus dokumentumszolgáltatást vállal, melynek során a dokumentumok digitalizált formában, elektronikus úton kerülnek továbbításra a könyvtárakhoz, ahol a kapott anyagot kinyomtathatják, illetve helyi számítógépen vagy akár az Interneten archiválhatják. A dokumentumok elektronikus továbbítására elsősorban folyóiratcikkek, kötetekben megjelent tanulmányok esetében kerülhet sor, maximum 20 oldal terjedelemben.

 

Másolatkészítés

Az 1900. kiadási évnél régebbi vagy rosszabb állapotú könyvek, bekötött folyóiratok esetén csak fotó kérhető, vagy fotójegy ellenében a saját digitális fényképezőgép használata engedélyezett. A másolatkészítés térítésköteles szolgáltatás. Az aktuális díjszabás a levéltár honlapján, illetve a Kutatóteremben tekinthető meg.

 

http://www.szabarchiv.hu/drupal/szolgaltatas