Tisztelt Ügyfelünk! A hadigondozással kapcsolatos kérelméhez szükséges adatlap a linkre kattintva tölthető le, vagy a jobb oldali menüben a 'Kutató- és ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálat' linkje alatt az oldal alján is megtalálható. További tájékoztatáshoz kattintson >>> ide <<< .
Hadigondozási jegyzőkönyv
Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2009.
márc.
18.

Levéltárunk Szabolcs, Szatmár vármegye írott forrásai közül a mai megyehatáron belüli települések iratait, valamint Bereg, Ung, Ugocsa és Kővár vidék levéltári anyagának töredékét őrzi.
A régi vármegyei levéltárak sorsáról, az ott őrzött iratokról keveset tudunk. Dr. Balogh István nyíregyházi levéltár-igazgatónak a szabolcsi, Kiss András kolozsvári levéltárosnak pedig a szatmári archívum sorsát feltáró kutatása enged bepillantást a megyei levéltárak egy-egy időszakának történéseibe.
Bereg, Ung, Ugocsa és Kővár vidék hajdani levéltárainak sorsa egyelőre még ismeretlen.Utolsó frissítés: 2019.01.23. szerda, 14:06