Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2021.
ápr.
1.
2021.
márc.
1.

Egy figyelemre méltó nő a 17. századból

A 17. századi Erdély történetének megismeréséhez sok információval járul hozzá Nagy Dóra főlevéltáros hosszú ideje tartó kutatása, amelynek eredményeképpen Bornemissza Anna fejedelemasszony életébe, tevékenységébe olyan források segítségével is bepillanthatunk, mint amilyet hamarosan megjelenő 22. Évkönyvünkben ad közre, illetve 2021. március 8-án 10 órától mutat be előadásában Facebook-oldalunkon.

Ajánló

2020.
nov.
5.

Fejezetek levéltárunk történetéből

Várunk mindenkit Facebook oldalunkon 2020. november 9-én 10 órakor Levéltár-történeti délelőttünkre, amelyen az intézményünk történetével foglalkozó előadásokkal elindítjuk elhunyt kollégáink előtt tisztelgő Évkönyvünk online könyvbemutatóját. A szerzők és tanulmányaik bemutatkozása a továbbiakban is a Facebookon lesz látható-hallható.

MEGHÍVÓ

2021.
jan.
29.

22. évkönyvünk tanulmányainak következő bemutatója

Az Arcok és könyvek a történelemtudomány műhelyéből című sorozatunk következő rendezvényén Garas Norbert kollégánk a hamarosan megjelenő évkönyvünkben közreadott Csűry István pátrohai református lelkipásztor életútja és gyülekezete a 20. század sodrában című tanulmányát ismerteti.

A virtuális program 2021. január 30-án, 10:00 órától lesz elérhető a levéltár Facebook-oldalán.

 

A rendezvény támogatója az NKA Közgyűjtemények Kollégiuma.

Ajánló

2020.
dec.
18.

A műkedvelő színjátszás Nyíregyházán 1945 után

Az Arcok és könyvek a történelemtudomány műhelyéből című sorozatunk ez évi záró rendezvényén Dr. Kührner Éva, a Szent Atanáz Görögkatolikus Főiskola főkönyvtárosa tart előadást az 1945 utáni nyíregyházi műkedvelő színjátszásról.

A virtuális program 2020. december 21-én 10 órától lesz elérhető a levéltár Facebook-oldalán.

Ajánló

2021.
febr.
17.

22. Évkönyvünk tanulmányainak következő bemutatója

Az Arcok és könyvek a történelemtudomány műhelyéből című sorozatunkban
Valuch Tibor:
Sors–történelem–társadalom

című, 22. Évkönyvünkben megjelenő tanulmányát mutatja be.

A virtuális program
2021. február 22-én 10 órától
lesz elérhető a levéltár
Facebook-oldalán.

A rendezvény támogatója:
NKA Közgyűjtemények Kollégiuma

Ajánló

2021.
jan.
7.

22. évkönyvünk tanulmányainak bemutatója

Az Arcok és könyvek a történelemtudomány műhelyéből című sorozatunk következő rendezvényén Smid Enikő levéltáros a hamarosan megjelenő évkönyvünkben közreadott Ferencz Miklósné Kovács Gizella pedagógus naplóját ismerteti.
Születésnapján, emlékezve Gizike nénire, a virtuális program 2021. január 11-én 10 órától lesz elérhető a levéltár Facebook-oldalán.

A rendezvény támogatója az NKA Közgyűjtemények Kollégiuma.

Ajánló

2021.
febr.
23.

Diákkonferencia

Február utolsó hétvégéjétől válnak elérhetővé Facebook-oldalunkon
a Nyíregyházi kutatódiákok
5. konferenciájának előadásai,
amelyeket főként az etika érettségi előtt állóknak ajánlunk figyelmébe.

Programajánló 

2021.
jan.
15.

Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napja alkalmából prof. dr. Csorba Sándor irodalomtörténész, egyetemi tanár iratajándékára hívjuk fel az érdeklődők figyelmét. Hosszú éveken át Tanár úr emlékezetes előadásainak köszönhetően ismerhettünk meg újabb és újabb fejezeteket Kölcsey Ferenc életéről, munkásságáról. 

2020.
nov.
27.

Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020

Mindennapi munkánk során hangsúlyt fektetünk a környezettudatosságra: szelektíven gyűjtjük a hulladékot, odafigyelünk az energiafelhasználásra, rendezvényeinkről száműztük a műanyag poharakat, a levéltár főépületének folyosóit szobanövényekkel díszítjük, amelyek pozitívan hatnak hangulatunkra és a levegőt is segítenek frissen tartani. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából pedig összegyűjtöttünk néhány olyan általunk is követett gyakorlatot, amellyel otthon és az irodai környezetben is hozzájárulhatunk a papír-felhasználásunk csökkentéséhez.Utolsó frissítés: 2021.04.21. szerda, 11:11