Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2009.
márc.
18.

Tisztelt Látogatóink!

A szabarchiv.hu weboldal üzemeltetője, az MNL Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára (székhely: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 4., a továbbiakban SZSZBML) garantálja, hogy a látogatók és felhasználók személyes és egyéb adatait bizalmasan, az alábbi hatályos magyar jogszabályokat maradéktalanul betartva kezeli:

 • a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény,
 • a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény,
 • a személyes adatok gépi feldolgozása során az egyének védelméről szóló 1998. évi VI. törvény,
 • az elektronikus kereskedelmi, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény.
   

Az adatkezelés célja

A szabarchiv.hu rendszerbe regisztrált felhasználók számára tájékoztató levelek küldése, webes űrlapok kitöltése.

Általános adatkezelési elvek

A szabarchiv.hu oldalon online megadott vagy az SZSZBML részére adatlapon eljuttatott adatokat kizárólag az SZSZBML munkatársai kezelik, az adatok feldolgozása és kezelése során adatfeldolgozó vállalkozás szolgáltatásait nem vesszük igénybe.

Az adatszolgáltatás online és adatlapon történtő jelentkezés esetében is önkéntes, az adatkezelés céljának ismeretében történik.

Az SZSZBML kötelezi magát arra, hogy a rendelkezésére bocsátott adatokat kizárólag a felhasználók által választott szolgáltatás céljából, a felhasználók hozzájárulásának megfelelően használja.

A megadott személyes és egyéb adatok, valamint az igényelt szolgáltatások bármikor módosíthatók, külön-külön és egyben is törölhetők, a kért szolgáltatások felfüggeszthetők és visszamondhatók.

Az adatokat magyarországi szervereken tároljuk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy adatbázisunk, annak használata technikailag is biztonságos legyen, illetéktelen személyek ne férhessenek hozzá felhasználóink személyes adataihoz, ne tudják azokat megváltoztatni vagy törölni.

A személyes adataira vonatkozó bármely kérdés, kérés vagy panasz megválaszolása írásban, az Ön által megadott postacímre vagy e-mail címre történik. Bármely más kérdésre (pl. szolgáltatásaink igénybevételéről, annak menetéről, feltételeiről, technikai jellegű problémák megoldásáról) e-mailen, telefonon vagy személyesen is adunk felvilágosítást.

Az SZSZBML vállalja, hogy az új, a felhasználói érdekeit szolgáló tevékenysége, szolgáltatása népszerűsítése érdekében legfeljebb egy tájékozató levelet küld felhasználói számára, akiknek felajánlja a lehetőséget az új szolgáltatás igénybevételére.

Az SZSZBML fenntartja magának a jogot, hogy a felhasználóitól és látogatóitól gyűjtött személyes adatnak nem minősülő statisztikai adatokat az irányadó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően nyilvánosságra hozza.

Szolgáltatásaink

Célunk megvalósítása érdekében számos szolgáltatással állunk felhasználóink rendelkezésére. Ezek egy része nem kíván adatszolgáltatást (pl. jelentkezés a hírlevelünkre), míg mások regisztrációt igényelnek (pl. webes űrlapok beküldése).

Minden egyes, általunk kezelt adatra érvényes az adatvédelem.

Regisztrált felhasználóinkról nyilvántartott adatok

Szolgáltatásaink teljes és hatékony használata érdekében kérjük, regisztráljon! A regisztráció során a következő személyes adatok megadását kérjük:

 • e-mail-cím (ezen a címen értesítjük híreinkről)
 • jelszó (kérjük, olyan jelszót adjon meg, amely biztosítja, hogy csak Ön fér hozzá személyes adatlapjához)

Webes űrlapok esetében továbbá:

 • teljes név
 • életkor
 • elérhetőségek

A fenti adatokat kizárólag az Ön által előzetesen jóváhagyott célra vesszük igénybe, azokat előzetes írásbeli engedélye nélkül (a törvényben előírt kivételektől eltekintve) harmadik fél részére semmilyen körülmények között nem adjuk át.

Linkek

A szabarchiv.hu portálon számos olyan linkkel találhat, amely más szolgáltatók oldalaira mutat. Az ajánlott oldalaknál igyekszünk csak olyan linket feltüntetni, illetve tartalmat figyelmükbe ajánlani, amelyek szolgáltatói a hatályos adatvédelmi jogszabályokat maradéktalanul betartják. Mindazonáltal amennyiben más szolgáltató által üzemeltetett honlap szolgáltatásait kívánja igénybe venni, olvassa el a választott oldalra vonatkozó adatvédelmi nyilatkozatot.

A rendszer használatával és az adatbázisban szereplő adatokkal kapcsolatos jogok és kötelezettségek

Az SZSZBML kötelezi magát arra, hogy az adatbázisban szereplő adatok kezelése során az adatvédelmi törvényeknek megfelelően jár el, az abban foglaltaknak maradéktalanul eleget tesz.

A regisztráció során személyes adatait megadó felhasználó (a továbbiakban Felhasználó) adatlapja hitelesítésével (a rendszer által a megadott e-mail címre kiküldött linkre klikkeléssel) elfogadja a rendszer használatának szabályait.

A Felhasználó kötelezi magát arra, hogy az adatbázisba kizárólag saját adatait rögzíti, valamint hogy azok a valóságnak megfelelnek.

A Felhasználó felelős a rendszer használatát lehetővé tevő jelszó titokban tartásáért, és köteles gondoskodni arról, hogy a jelszó ne jusson illetéktelen személyek tudomására. Ennek elmulasztásából eredő kárért, illetve hátrányért kizárólag a Felhasználó a felelős.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az adatátviteli kapcsolat bármely hibájából vagy működésképtelenségéből eredő kárért, illetve hátrányért az SZSZBML nem vállal felelősséget.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy amennyiben a rendszert nem rendeltetésszerűen használja, az SZSZBML jogosult a Felhasználó számára nyújtott szolgáltatások felfüggesztésére.