2015.
máj.
12.

Beszélgetés a szlovák és a magyar történetírásról

Arcok és könyvek a történettudomány műhelyéből c. sorozatunk 2014/2015. évadának utolsó rendezvényén Katona Csaba és Demmel József történészek voltak vendégeink.

Galéria

2015.
máj.
8.

Az iserlohni levéltár mint a város „emlékezete”

 

 

 

A Nyíregyháza újratelepítésének 262. évfordulója alkalmából megrendezett városnapi program-sorozat nyitó rendezvényének 2015. május 7-én levéltárunk adott helyet.

2015.
ápr.
30.

Nyíregyháza szlovák nyelvű irataiból

Nyíregyháza Megyei Jogú Város a Hello Nyíregyháza! 2015 program alkalmából szlovákiai testvérvárosának küldöttségét látta vendégül. Az eperjesi vendégeknek a Városházára kihelyezett kamarakiállítással mutattuk be a város múltbéli felvidéki kapcsolatait és az itt élők szlováknyelvűségét. 

Galéria

2015.
ápr.
27.

Beszélgetés a családkutatásról

 

A Felső-Tisza Vízügyi Nyugdíjas Klub Egyesület tagjai nem először jártak a levéltárban. Korábbi látogatásuk alkalmával megismerkedtek az intézménnyel és a gyűjteménnyel, április 27-én délelőtt pedig a családkutatásról beszélgettek Kujbusné Mecsei Éva igazgatóval.

2015.
ápr.
20.

Vendégünk Erdély vármegyéinek kutatója

 

 

 

Az Arcok és könyvek a történettudomány műhelyéből című programsorozatunk április 20-i rendezvényén Dr. Dáné Veronkával, a Debreceni Egyetem oktatójának szakmai életútjával, munkáival ismerkedhettek meg az érdeklődők.

2015.
ápr.
13.

Pillantás a múltba - Helytörténeti pályázat diákoknak

 

 

 

 

„PILLANTÁS A MÚLTBA”
Helytörténeti pályázat diákoknak

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesület pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára.

 

2015.
ápr.
7.

Helytörténeti pályázat - 2015

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára, a Jósa András Múzeum, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesület, valamint a Nyíregyházi Főiskola Történettudományi és Filozófia Intézetének Történettudományi Intézeti Tanszéke helytörténeti pályázatot hirdet „Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és történelmi vármegyéi (Bereg, Szabolcs, Szatmár, Ugocsa, Ung) múltjának történetéből” címmel.

 

2015.
márc.
18.

Köszönet az ajándékozóknak!

Az év első hónapjaiban értékes tételekkel gazdagodott levéltárunk gyűjteménye.

2015.
febr.
4.

Az Év Levéltári Kiadványa

A Magyar Levéltárosok Egyesülete által 2014-ben alapított "Az Év Levéltári Kiadványa" szakmai pályázaton levéltári adatbázisok kategóriában 2. helyezett lett Holokauszt Szabolcs, Szatmár és Bereg megyékben című adatbázisunk.  Utolsó frissítés: 2015.05.14. csütörtök, 21:29
Tartalom átvétel