2016.
ápr.
18.

Konferencia a Mikecz család történetéről

A Mikecz Mihálynak és utódainak 300 éve adományozott címeres levelet, valamint a Mikecz családtagok által a levéltárnak ajándékozott érdekes dokumentumokat, fényképeket bemutató kiállítás nyitotta április 18-án azt a konferenciát, amelyen a család hagyatékát, történetét mutatták be a szakemberek, illetve egy-egy családtag sorsát elevenítették fel az utódok.

Galéria

 

2016.
ápr.
12.

Álláspályázat

Segédlevéltárosi feladatok ellátására hirdetett meg két fő részére pályázatot a Magyar Nemzeti Levéltár.
A beadási határidő 2016. április 29. A részletes kiírás itt elérhető.
Várjuk a levéltár iránt elkötelezett szakemberek jelentkezését!

2016.
ápr.
12.

Gyerekek, lépjünk együtt a felfedezők nyomdokaiba! Jelentkezzetek!

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz csatlakozva idén is megrendezi levéltári délutánját 2016. június 25-én. Az idén a „Hősök, felfedezők, újítók” témakörhöz kapcsolódóan érdekes, interaktív vetélkedővel is készülünk a 12–18 éves diákoknak.

A játékos versenyre 5 fős csapatok jelentkezését várjuk a mellékelt regisztrációs űrlap kitöltésével. A részvételi szándékot május 20-ig lehet jelezni az szszbmlatmnl [dot] gov [dot] hu e-mail címen.

2016.
ápr.
12.

Pályázati felhívás a reformáció 500 éves évfordulójára

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából pályázatokat hirdet 12–18 éves diákoknak.

2016.
ápr.
12.

Gárdonyis diákok a levéltárban

Április 8-án a nyíregyházi Gárdonyi Géza Általános iskola diákjai látogattak el intézményünkbe. A rendkívüli levéltári órán Henzsel Ágota főlevéltáros a levéltárat, a nálunk őrzött kincseket és a szakkönyvtárat, míg Nagy Dóra levéltáros honlapjainkat mutatta be.  

Galéria

 

2016.
ápr.
7.

Megújulunk!

A Magyar Nemzeti Levéltár ingatlanfejlesztési stratégiájának részeként megkezdődtek azok a munkálatok, amelynek során a kisebb-nagyobb javítások, cserék mellett újrafedik a tetőt, megakadályozva ezzel az évek óta súlyos problémákat okozó beázásokat.

Galéria

 

2016.
ápr.
4.

Vendégünk volt dr. Kenyeres István, a BFL főigazgatója

Az "Arcok és könyvek a történettudomány műhelyéből" című sorozatunk április 4-i programján dr. Kenyeres Istvánnal, a BFL főigazgatójával pályájáról, tudományos munkáiról, levéltáros feladatairól Kujbusné Mecsei Éva beszélgetett. 

Galéria

2016.
márc.
18.

Újabb iratokkal gyarapodott a levéltár Mikecz-anyaga

2016. március 10-én Szalay Tamásné Mikecz Anikó levéltárunknak ajándékozta édesapja, a Kemecsén élt Mikecz Gábor (1897–1985) iratait.
Köszönjük!

 Utolsó frissítés: 2016.04.26. kedd, 09:38
Tartalom átvétel