2014.
aug.
27.

Helytörténeti szakmai nap

A Múltról mindenkinek sorozat keretében 2014. augusztus 26-án Levéltárunk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesülettel együttműködve helytörténeti szakmai napot rendezett.

Galéria

2014.
júl.
7.

II. Luby Emléknap

A szatmári emlékek és hagyományok ápolása jegyében a Luby Társaság 2014. július 4-én újra megrendezte a Luby Emléknapot és Konferenciát Fehérgyarmaton a Városi Galériában.

2014.
júl.
7.

A Magyar Levéltárosok Egyesületének 2014. évi vándorgyűlése

Az idén a Magyar Nemzeti Levéltár Tolna Megyei Levéltára volt a házigazdája Szekszárdon a Magyar Levéltárosok Egyesülete  vándorgyűlésének az NKA és Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának főtámogatásával. 

2014.
júl.
3.

A magyar zsidóság mindennapjai

 

A Corvina Kiadó gondozásában az elmúlt időszakban több olyan kötet látott napvilágot, mely a magyar társadalom egészének vagy egyes tagjainak a hétköznapjaival foglalkozik. Ebbe a sorozatba illeszkedik Körner András munkája is. 

2014.
jún.
30.

Anyakönyvi kutatás

Tisztelt Kutatóink!

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy 2014. július 1-jén hatályba lép az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény, amely jogszabályi változást eredményez a levéltárakban őrzött állami anyakönyvek kutathatóságát illetően.

2014.
jún.
30.

A nagy háborúra emlékeztünk

2014. június 30-án a Múltról mindenkinek program-sorozatban Reszler Gábor főiskolai tanár előadásával emlékeztünk a száz éve kezdődött nagy háborúra.

Galéria

 

 

2014.
ápr.
2.

Helytörténeti pályázat

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2014.
márc.
4.

Felhasználói kérdőív az Európai Levéltári Portálon

Az Európai Levéltári Portál különböző európai országok levéltári anyagához biztosít hozzáférést és információt nyújt a földrész levéltári intézményeiről is. Kérjük, szánjon 5 percet az alábbi kérdőív kitöltésére. A kérdőív segítségével felmérhetjük a felhasználók igényeit, hogy az Európai Levéltári Portál működését még hatékonyabbá tehessük. Az egyszerű kérdőív kitöltése anonim. Segítségét előre is köszönjük.

https://www.surveymonkey.com/s/Portal_Survey_HU

2013.
dec.
2.

Hadifogoly

Tóth Klárától kaptuk ajándékba ezt a lapot, amelyre nagyapja, Tóth Ferenc, egykori első világháborús hadifogoly rajzolta le az orosz hadifogolytáborban emelt emlékművet. Kérjük, hogy aki bármilyen információt tud az építményről, legyen segítségünkre!Utolsó frissítés: 2014.08.29. péntek, 07:58
Tartalom átvétel