2015.
júl.
28.

Helytörténeti pályázat – már csak 30 nap!

 

 

Szeretnénk felhívni pályázóink figyelmét hamarosan lejáró pályázatunkra.

 

2015.
júl.
28.

Nyári szünet

Tisztelt Kutatóink, Ügyfeleink!

Levéltárunk kutató- és ügyfélszolgálata 2015. augusztus 10-19. között zárva tart.

Ügyfeleinket augusztus 24-étől, kutatóinkat 25-étől várjuk a szokott rend szerint.

 

2015.
júl.
28.

Köszönet dr. Dupka Györgynek

 

 

Köszönjük dr. Dupka György kárpátaljai magyarság-kutatónak, hogy a málenkij robottal, a holokauszt beregi áldozataival és további Kárpátalja történetével foglalkozó köteteiből 1-1 példányt szakkönyvtárunknak ajándékozott.

A kötetek borítóit és leírásait ide kattintva elérhetik.

 

2015.
júl.
28.

Az anarcsi Bárókert - Könyvajánló

 

 

 

 

Mi marad meg a múltból? Generációról generációra öröklődő hagyományok, emlékek, iratok, tárgyak, épületek mellett az évszázados fák, bokrok is mesélnek a különböző korokról azoknak, akik értik az üzenetüket.

2015.
júl.
14.

Könyvbemutató Anarcson

2015. július 13-án az Arcok és könyvek a történettudomány köréből című rendezvénysorozat keretében a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárának munkatársai és a Bárókert. Az anarcsi Czóbel-kúria kertje című könyv bemutatója iránt érdeklődők a kötetet kiadó önkormányzat meghívására Anarcsra látogattak.

2015.
júl.
13.

Díjazottunk

A Magyar Levéltárosok Egyesülete az idén Gödöllőn rendezte meg éves vándorgyűlését, ahol Dóka Klára-díjat vehetett át levéltárunk munkatársa, Barna Melinda segédlevéltáros, aki két évtizede dolgozik intézményünkben. Kolléganőnknek további sikeres munkát kívánunk!

 

A képen Barna Melinda (kezében virággal) és Kutassy Ilona.

2015.
júl.
6.

Iratajándékozás

Levéltárunk az elmúlt időszakban több ízben gyarapodott magánszemélyektől kapott ajándékokkal. A napokban a nyíregyházi Bocskay István egy II. Ferdinánd által Szabó (Bige) Ferencnek és Fekete Györgynek 1627-ben adományozott oklevéllel és két 18. századi levéllel gazdagította gyűjteményünket. Az armálist restaurálás után, várhatóan a szeptemberi levéltári napjainkon mutatjuk be, illetve elérhetővé is tesszük majd a címeres levél adatbázisban. 

Bocskay István úrnak köszönjük szépen az ajándékot, az értékes iratok közkinccsé tételét!

2015.
jún.
23.

Levéltári délután

 

 

A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódva idén június 20-án rendeztük meg Levéltárunk Délutánját.

Galéria

 

2015.
jún.
19.

Kiállítás

 

 

 

 

Ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a "Gyógyítással kapcsolatos könyvek és iratok" című kiállításunkat.

 

 
2015.
jún.
11.

"Pillantás a múltba" - pályamunkák

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesület által általános és középiskolás diákok számára meghirdetett "Pillantás a múltba" című pályázatra a következő munkák érkeztek. A pályázóknak gratulálunk!Utolsó frissítés: 2015.07.29. szerda, 14:19
Tartalom átvétel