Tisztelt Ügyfelünk! A hadigondozással kapcsolatos kérelméhez szükséges adatlap a linkre kattintva tölthető le, vagy a jobb oldali menüben a 'Kutató- és ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálat' linkje alatt az oldal alján is megtalálható. További tájékoztatáshoz kattintson >>> ide <<< .
Hadigondozási jegyzőkönyv
Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2018.
okt.
16.

Búcsú Henzsel Ágotától

Szomorú szívvel tudatjuk,

hogy kolléganőnk,

Henzsel Ágota

főlevéltáros, főtanácsos

2018. október 15-én elhunyt.

Búcsúztatása

2018. október 29-én, hétfőn 14 órától

lesz a nyíregyházi temető főbejárati ravatalozójában.

 

2018.
okt.
13.

Könyvbemutató

Szeretettel várunk mindenkit

a Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplomba, ahol bemutatjuk

a Reformáció MNL projekt keretében megjelent Történetkönyvet,

valamint Susztek Sámuel nyíregyházi tanító reformkori naplóját.

Meghívó

 

2018.
okt.
12.

Hársfalvi Péter-emléknap

Dr. Hársfalvi Péter volt levéltár-igazgatóra és főiskolai tanárra emlékeztek születésének 90. évfordulóján szülőfalujában, Ófehértón. A 2018. október 11-ei ünnepség keretében felavatták a róla elnevezett téren állított emlékoszlopot, és bemutatták a község történetét összefoglaló kötetet, amelyben megjelent három levéltáros, Galambos Sándor, Henzsel Ágota és Kujbusné Mecsei Éva írása is.
2018.
okt.
12.

Konferencia az arisztokráciáról

2018. október 4-5. között került megrendezésre a Debreceni Egyetemen az a már hagyományosnak mondható konferencia, amely a magyar arisztokrácia társadalmi-közéleti kapcsolatait és szerepvállalásait mutatta be.
2018.
okt.
12.

Őszi levéltári séta

A Múzeumok Őszi Fesztiváljához a nyíregyházi Jósa András Múzeum felkérésére kapcsolódva a városnéző kulturális séta első állomása levéltárunk volt. Az érdeklődőknek Nagy Dóra főlevéltáros mutatta be intézményünket, tevékenységünket, valamint néhány kincsünket.
2018.
okt.
10.

Könyvajánló kiállítás

Kamarakiállításunkat ajánljuk mindazok figyelmébe, akik érdeklődnek a Nagy Háború iránt. Tárlóinkban a legújabb szakirodalom mellett dr. Vraukó Tamás, dr. Bene János és Gottfried Barna gyűjteményéből érdekes, régi és ritka köteteket is bemutatunk. 

Galéria

2018.
szep.
28.

Levéltári Napok Nyíregyházán

 

Negyedszázados levéltári napjainkon 2018. szeptember 27-28-án a Nagy Háborúról szóló nemzetközi konferenciával és rendhagyó történelemórával ünnepeltünk.

2018.
szep.
25.

Levéltári óra lengyel és magyar diákoknak

A Vasvári Pál Gimnázium 12. osztályos tanulói 2018 tavaszán kezdték első világháborús projektjüket, a Vita Memoriae 100 programot
2018.
szep.
18.

Élmények Nyíregyházán

A Múzeumok éjszakájához kapcsolódó levéltári délutánunkon hirdettük ki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére kiírt rajzpályázatunk eredményeit. A versenyt a Pest megyei Baski Bella, dabasi tanuló nyerte.Utolsó frissítés: 2018.10.19. péntek, 09:17
Tartalom átvétel